Hem > Bara ett inlägg :-), Eductus Jobb > Ge deltagarna vad de vill ha-inspiration!

Ge deltagarna vad de vill ha-inspiration!

Ungdomar som kommer från jobb och utvecklingsgarantin är hos oss på AcadeMedia jobb under 6 månader.Första tremånadersperioden ägnas åt individanpassad coachning, där coachen utifrån deltagarens behov strukturerar och utformar en jobbplan tillsammans som man jobbar efter.

Under resterande period läggs fokus på att söka jobb – eller praktik. Inspirering, matchning och möten med arbetsgivare är tyngdpunkten under detta skede. Några av mina deltagare har varit intresserade av att starta eget och många har en föreställning om att detta är ”den enkla” och kortaste vägen till framgång. Men vad inte många vet är hur mycket jobb det är med att ”starta eget” och hur svårt det kan vara att komma igång.

Med anledning av detta bjöd vi in två tjejer som själva har startat ett eget företag – ett smyckeföretag. De berättade hur deras väg har sett ut, från att tänka ut en affärsidé, göra marknadsundersökningar, marknadsföring till att ragga upp sponsorer och leverantörer. Detta var matnyttigt för deltagarna att höra och det var imponerade att se hur dessa två tjejer som gick sista året på gymnasiet hade slitit med sitt företag och gått över höga berg och djupa dalar för att nå sitt mål. Det som slog mig under denna presentation var att tjejernas väg till framgång i sitt företagande har många liknande komponenter som vi coacher jobbar efter tillsammans med våra deltagare. Bland annat en strukturerad plan med schemaläggning och deadline samt hög motivation och hårt arbete.

Isabel

Academedia Liljeholmen

Annonser
  1. februari 8, 2010 kl. 5:26 e m

    Vi har en liten söka-jobbskola i konsten att sälja sig själv på vår blogg http://www.säljet.se som egentligen är en blogg som handlar om försäljning och säljbranschen.
    Det är spännande detta med arbetsmarknaden hur man skall sälja in sig och framförallt sälja sina idéer om man vill satsa på något eget.

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: