Snackis i Liljeholmen

Möjlighet till nya möten

Svenska-lexikon med i högsta hugg!

 
en samlad trupp

Språkcaféer börjar bli ett alltmer vanligt fenomen, de poppar upp lite överallt. Det finns tex på vissa bibliotek, på en del BCV: n och på SFI (svenska för invandrare). Nu har det äntligen kommit till AcadeMedia Eductus i Liljeholmen!

Min kollega Wielma Khaury startade upp denna verksamhet hos oss och det verkar ha blivit en hit bland deltagarna! En gång varannan vecka var planen att ha språkcafé, men coacherna på Liljeholmen får nog tänka om. Intresset och feedbacken från deltagarna var slående, då deltagarna tyckte det var jättekul och önskar mer av denna vara!

På språkcafét gäller följande: vi på AcadeMedia Eductus står för kaffet och deltagarna står för fikabröd. Ur denna massa av socker och koffein växer skratt och glädje och livliga diskussioner mellan deltagare.

Inför varje möte förbereder ansvarig coach en aktivitet eller ett diskussionsämne som är relevant, intressant och utmanande för deltagarna. Allt kan hända! Vad sägs om association- och ”tabu”lekar till karaoke, dans och heta diskussionsämnen! Svenska är det språket som talas och alla deltagare utmanas och uppmuntras med hjälp av humor och glädje till att förbättra och utveckla deras svenska språkkunskaper.

Isabel Nylin

AcadeMedia Liljeholmen

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: