Hem > Bara ett inlägg :-), Eductus > Eductus kan rädda liv!

Eductus kan rädda liv!

Vi på Eductus Liljeholmen vill bara informera alla aktiva och framtida deltagare att all personal nu har genomgått en brand och säkerhetsutbildning! Om det skulle börja brinna så vet vi hur vi kan rädda liv!

Min chef Helen Alpstig berättade något oroväckande för mig häromdagen om just okunskapen kring vad man ska göra vid en brand:

-Jag minns med fasa en deltagare, vars fru ringer honom när han var hos oss på Eductus, för att berätta att det brann hemma i deras lägenhet, så jag ringde 112 åt dem!

Det är många som idag inte har kunskap om vart man ska vänd sig vid olyckor, många ringer inte 112 i FÖRSTA HAND utan ringer en nära anhörig/familjemedlem istället. Även fast att vi har blivit informerade om att ringa 112, så kan mycket hända vid en paniksituation som gör att man inte tänker realistiskt utan går efter känslan och ringer då istället ens make/maka/ etcetera.

En brand kan få förödande konsekvenser på endast 3 minuter,VISSTE NI DET?!!! Så det gäller att reagera snabbt och att vända sig till rätt instans- 112! Särskilt nu i mörkrets tider när vi alla tänder en massa ljus runt omkring oss!

Så för att jag ska kunna sova gott om natten, vill jag sprida budskapet om brandskydd via brandskyddsföreningens hemsida. Informationen finns på flera språk (svenska, finska, arabiska, albanska,persiska, turkiska, somaliska med fler) så skriv ut och ta hem till era nära och kära. Hellre en gång för mycket information än ingen alls!!

Isabel Nylin

Eductus Liljeholmen

Annonser
  1. Helen Alpstig
    november 12, 2010 kl. 8:46 f m

    Så viktigt och bra skrivet Isabel. Det stämmer vi ”kan” rädda liv.

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: