Hem > Bara ett inlägg :-) > Arbetsmarknadsdag i Malmö

Arbetsmarknadsdag i Malmö

Arbetsmarknadsdag i Malmö!!!

Under förmiddagen har vi haft enastående besök utav olika företag så som Cymbalens förskola och Allians städ. De båda talade om förväntningar arbetsgivare som de har kring personal, deras olika personalfunktioner samt deras rekryteringsprocess. Många tips från verkligheten delgavs även till mångas förtjusning. Ordförande för IEC Björn Anders Larsson har talat och diskuterat kring olika jobbmöjligheter som finns i sportbranschen. Många är det och vi är tacksamma för de dörrar han öppnat!! Jag stötte på en deltagare som utbrast

”Jag trodde bara det fanns yrket idrottsproffs och tränare i sportbranschen, men nu har jag fått ett helt annat perspektiv och vet att även jag kan söka inom denna bransch.”

Våran alldeles egna Patrik Gustavsson IT-ansvarig i Syd för Academedia Eductus har även på kort varsel hoppat in och berättat om organisationens gedigna IT-arbete som innebär mer än enbart att fixa dataproblem..  Flexibilitet var det ja..

Det var med glädje och energi vi gick vidare in på eftermiddagens schema..

Då stod krögaren Cengit Atasoy redo för att duka fram berättelsen om hur han startade upp sin krog.   Han berättade även om hans resonemang kring att finna rätt personal och samarbetet med Eductus. Erfarenheterna är goda och nu satsar han på en utvidgning av sin verksamhet.. All lycka till!

Europcar och Din Bil fanns även med bland aktiva företag och gav många tips kring hur man söker arbete hos dem på bästa sätt. Vakanta tjänster kommer förhoppningsvis fyllas av inspirerade deltagare snart!

Valen var många och det fanns även en blomsterhandlare och begravningsentreprenör representerad denna dag. Jobb kan finnas lite överallt och allt måste inte vara självklart eller som man tänkt. Det kan bli riktigt bra ändå! Sist ut var Office management och Prahls måleri. Vem kan tro att ett ”kopieringsmaskinsföretag” har så många personalfunktioner?! Prahls måleri bidrog med ett personligt engagemang samt intressant beskrivning utav vad som krävs av en målare.  

Vi är nu alla tagna av dagens evenemang! Vi har rott ihop denna dag på enbart några veckor men till trots fått det att fortlöpa oerhört smidigt. Mycket positiv och tacksam respons har nått fram till arbetsgivare som vidare nätverkat och fått träffa potentiell ny arbetskraft. Jag vill understryka ett särskilt tack till alla deltagare som gjort denna dagen så bra! Tack för alla era frågor, synpunkter och härliga feedback!

Psss.. Bilder kommer snart!!

 Anna Lundvall, jobbcoach Malmö

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: