Hem > Jobbcoach Lund > Eductus Lund – framtidsverkstad som skapar engagemang!

Eductus Lund – framtidsverkstad som skapar engagemang!

 Lund går i bräschen i strävan att engagera deltagare i våra verksamheter. Med utgångspunkt i att deltagarna själva har lösningen till sina situationer och själva sätter dagordningen har coacherna i Lund hållit två stycken framtidsverkstäder för unga och äldre deltagare i JOBUGAn (omfattar personer inskrivna i jobb- och utvecklingsgarantin och jobbgarantin för ungdomar).

 

Framtidsverkstad är en metod som bland annat sätter igång en förändringsprocess på en organisation eller i människors livsvillkor. Det som krävs är att människor samlas kring ett problem som ska lösas.

Framtidsverkstad har tre faser: problemfasen, fantasifasen(brainstorming) och konkretiseringsfasen. Metoden rekommenderas för att kläcka nya idéer och utarbeta en handlingsplan.

De unga deltagarna i de två framtidsverkstäderna som hållits i Lund upplever sitt största hinder för att kunna få arbete, i avsaknad av motivation, körkort, utbildning och arbetslivserfarenhet medan de äldre upplever att avsaknad av kontaktnätverk, fördomar på grund av ålder och långtidsarbetslöshet är de största problemen.

I fantasidelen eller brainstorming som det också kallas, kom många förslag och tips på hur man kan hitta lösningar på dessa problem: allt från gratis körkortsutbildningar till bättre marknadsföring genom att göra film om sig själva, även speeddejting och speedmatchning hos arbetsgivare.

Nu håller coacherna i Lund på att konkretisera alla konstruktiva förslag för att kunna gå vidare med en utarbetad handlingsplan, som ska ge riktlinjer på vad/hur saker och ting ska göras samt vem av deltagarna som ska ansvara för processen.

Våra deltagare varit mycket engagerade och känner att detta är ett mycket bra sätt att hantera problematiken. Förändringen i våra deltagares förhållningssätt är redan igång och det känns väldigt inspirerande att låta våra deltagares initiativrikedom komma till rätta!

Coacherna i Lund genom Mehretab Belay

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: