Hem > Jobbcoach Örebro > En dag med Ali kamelskötare och Expressen

En dag med Ali kamelskötare och Expressen

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det var rejält kallt, solen sken och snön gnistrade. Synen som jag och Ali mötte när vi kom till Ingers gård var helt fantastisk. Hennes gård ligger mitt i en idyll ett stenkast från en sjö. På gården ligger en mängd uthus, bland annat en bagarstuga och en smedja. Själva boningshuset är från 1700-talet och framför entrén finns några aspar och ett äppelträd. Mitt i detta landskap står tre bärnstensbruna kameler bundna vid varsitt träd. Helt otroligt. Det som gjorde störst intryck var hur väl dessa djur passade in i miljön – hur udda det än kan verka.

Dagen gick rätt så snabbt. Foton togs och frågor ställdes medan Ali hanterade kamelerna på ett respektfullt och proffsigt sätt.  Vi fick alla en ridtur och man satt tryggt mellan pucklarna, fastän att det svajade på hög höjd. I slutet av dagen fick kamelerna lite mat, frukosten hade de hoppat över för att inte vara slöa när vi skulle rida. Själva fick vi kamelkaka med kanel och kaffe som serverades inne i boningshuset. En fantastisk dag och en fantastiskt engagerad arbetsgivare –sådana skulle vi ha fler av!

/ Eva

Det eko som denna artikel fått runt om är enorm ända till Somalia kan det läsas om Ali och YrkessvenskanEductus, kolla in dessa länkar:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=4322568 P4 Extra m Lotta Bromé

 http://www.dayniile.com/Janaayo011/30%20Janaayo2.htm från BBCs somaliska nyhetssida

detta utifrån Expressens artikel och webbtv-inslag se Jobbcoacherna blogg; https://jobbcoach.wordpress.com/2011/01/28/ali-i-puckelpisten/

/Eva, lärare  och Hans, jobbcoach, Örebro

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: