Hem > Bara ett inlägg :-) > orangino- vägen till ökad självbild och ödmjukhet

orangino- vägen till ökad självbild och ödmjukhet

Jag och min kollega Sandra  testade att spela spelet Orangino med våra unga vuxna under ett gruppmöte. Tidigare hade vi jobbat med självkänsla, självförtroende och deras självbild. Hur dessa saker påverkar oss och vikten av att vi måste veta mest om oss själva för att hålla kolla på hur andra ser och tyder oss i våra möten/samtal med varandra. Ännu viktigare att man förstår sig själv och är medveten om detta under en intervju!!!

Sagt och gjort- orangino blev det! ( Går att köpa på designtorget och andra ställen lite här och var).

Poängen med detta spel är att få reda på hur andra människor tolkar oss och hur vi är. Vi får genom detta spel en bra bild av hur bra/dåliga vi är på att vara tydliga med vårt kroppsråk och hur vi uttrycker oss. Detta spel kan användas för teambuildning, gemenskap, på en fest, men även för att man som person ska kunna förstå sina signaler och hur andra uppfattar dessa på ett djupare sätt.

Vi dukade upp med frukost och satte deltagarna i smågruppen 4 och 4.

 Vi coacher var lite tveksamma först hur detta skulle gå och om deltagarna skulle våga öppna sig för varandra och att ge feedback på olika beteenden och påståenden som olika kort visade. Visst, deltagarna har gått här nu i tre månader lite drygt, men man vet ju aldrig hur det ska gå. Blev en HIT hur som helst! Efter en timmes spelande och höga diskussioner och skratt fick vi gå in och runda av. Många upplevde detta sepl som roligt och utmanande. Vissa ämen och påståenden kunde gruppen snabbt enas om och pricka in hos varandra, medan andra påståenden var svårare.

Tänk vad lätt det är att få en bild av någon som man knappt känner, bara av att betrakta någon och känna av stämningar och kroppspråk.

Pröva, ni kommer bli förvånade över hur mycket som faktiskt stämmer!

Kul dag för både deltagare och coacher!

Isabel och Sandra

Eductus Liljeholmen

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: