Eductus tre Jobbjakter i Väst mediabevakades av flera tidningar

I månadsskiftet mars – april har personalen tillsammans med deltagande från Eductus i Fyrbodal, varit ute på jobbjakt i Uddevalla, Vänersborg och Trollhättan. Man har skannat av arbetsmarknaden efter lediga tjänster.

Tre lokala tidningar mediabevakade eventen med stort intresse. De följde med jobbgänget från företag till nästa företagsdörr och runt i butiker och dokumenterade fram- och motgångarna.

Generellt blir arbetsgivarna överraskade av den spontanitet som metoden Jobbjakt medför. Man är inte van att bli direktkontaktad utan är mer van att få in ansökningshandlingar och intresseanmälningar via post eller E-post, säger de flesta arbetsgivare. Och det behöver inte vara något negativt, utan snarare ett nytt och spännande sätt att söka arbete på. Fler borde göra på samma sätt! Säger en av arbetsgivarna.

Eductus största erfarenhet av jobbjakter är att metoden faktiskt hjälper många arbetsgivare att ”ta itu med … det där … att behöva anställa”. De allra flesta företag vi besökt har haft anställningsbehov och inte hunnit annonsera. Eductus möter dessa behov i rätt ögonblick.

Nu är Eductus i Fyrbodal i fart med att ringa upp de företagskontakter som man fick från jobbjakterna. Därefter inleds det viktigaste momentet, nämligen att matcha rätt kompetens med rätt behov.

 

Joanna Kozakiewicz

T: 031-704 72 38

E: joanna.kozakiewicz@eductus.se

Eductus Väst

 

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: