Hem > Arbetsgivare, Eductus, Eductus Väst, Etableringslots, Lots Väst, Lotser i media > Etableringsreformens första 100 dagar

Etableringsreformens första 100 dagar

Här kommer ett utdrag från en tankesmedjan Fores forskningsrapport ”Etableringsreformens första 100 dagar”.  Senada från Eductus Göteborg och Elisabeth Därth, Eductus Stockholm, blev intervjuade. I denna rapport är Eductus enda företaget som nämns vid namn. I samband med intervjun bjöd man in Fores personal till Eductus konferens om Morgondagens arbetsmarknad som hölls på Eductus i Stockholm. Läs och njut av citatet:

”Lotsarna

Vilka är då lotsarna och hur har de lagt upp sitt arbete med nyanlända? En genomgång av de lotsar som hittills godkänts av Arbetsförmedlingen visar att de allra flesta lotsföretag är väletablerade och i många fall stora företag som erbjudit liknande tjänster under lång tid. Det handlar i första hand om företag som tidigare jobbat med coachning, rekrytering, bemanning och utbildning. Mycket få av lotsföretagen har lotsverksamheten som enda verksamhet. Tvärtom erbjuder de sedan tidigare en mängd andra tjänster inom allt från marknadsföring till juridisk rådgivning. Flera har även erfarenheter av att arbeta med att lotsa invandrare till jobb och att samarbeta med Arbetsförmedlingen. Att diversifierade och väletablerade företag som till exempel AcadeMedia genom sin privata arbetsförmedling Eductus har valt att börja erbjuda etableringslotsar är ett styrkebesked. Få andra aktörer i Sverige har lika mycket resurser, kontakter med näringslivet och tidigare erfarenheter av liknande uppgifter som dessa typer av företag. Genom att ha arbetat med rekrytering och bemanning i flera decennier har flera av dessa företag kontakter med det lokala näringslivet som mycket väl kan mäta sig med de mest näringsinriktade kommunerna och Arbetsförmedlingen. Medan Arbetsförmedlingen valde att inte nyrekrytera i samband med reformen har flera av de stora lotsföretagen däremot valt att satsa desto mer”.

//Joanna Kozakiewicz

Eductus Väst

E: joanna.kozakiewicz@eductus.se

T: 031-704 72 38

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: