Hem > Generationsväxling, Jobbcoach Stockholm > Räcker du till alla?

Räcker du till alla?

I senaste numret av Trygghetsrådets Tidning har Annelie Björnsdotter, coach på Eductus blivit intervjuad i en intressant artikel.

Artikeln handlar om chef- och ledarskap och hur man hanterar fler generationer än någonsin inom arbetslivet på arbetsmarknaden. Med höjd pensionsålder arbetar, 40-talister till 90-talister i samma team på arbetsplatserna. Artikeln handlar bland annat om utmaningen för en arbetsledare där alla generationer ska trivas på arbetsplatsen, motiveras och samverka i team och även växla in den yngre generationen i arbetslivet på rätt sätt. Här följer några citat ur artikeln;

”-Certifierad Coach, Annelie Björnsdotter, som arbetar med karriär-, livs- och rehabcoachning tycker att det finns ett behov av att utveckla ledarskapet på många arbetsplatser för att anpassa sig till alla olika generationskulturer.

Det gäller att ha bra omdöme med förmågan att se längre, tänka nytt och bekräfta medarbetarna för ökad motivation. Medarbetare växer om ledaren delegerar, följer upp, men inte detaljstyr.

Annelie menar att sjuktalen på arbetsplatserna är en indikator på hur ett företag leds och styrs. Chefens beteende, omdöme och sociala förmåga påverkar och kan vara helt avgörande för hur medarbetare utvecklas och mår.

Det är viktigt att skapa medkänsla för dem som signalerar att de inte orkar tempot och att ställa rimliga krav på medarbetare så att de inte blir sjuka av sitt jobb.”

För att läsa mer gå in här och läs på sidorna 14-16.

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: